Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Graube: Apvienotā štāba priekšnieka amats uzliek ļoti lielu atbildību

© f64/ Dmitrijs Suļžics

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotā štāba priekšnieka amats uzliek ļoti lielu atbildību ne tikai par vienu konkrētu vienību, bet par bruņoto spēku visu spēju attīstīšanu, norāda NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijā, šodien Graube apmeklēja NBS Apvienotā štāba priekšnieka amata svinīgo pieņemšanas ceremoniju, kuras laikā šajā amatā stājās brigādes ģenerālis Leonīds Kalniņš.

"Ikvienas valsts bruņotie spēki sākas ar spēju aizsargāt un pastāvēt par savu valsti. Apvienotā štāba priekšnieka amats uzliek ļoti lielu atbildību ne tikai par vienu konkrētu vienību, bet par bruņoto spēku visu spēju attīstīšanu. Esmu pārliecināts, ka brigādes ģenerāļa Kalniņa dienesta pieredze un profesionalitāte ļaus efektīvi īstenot iesāktos darbus un veicināt vienotu kaujas spēju uzturēšanu un attīstību NBS. Mūsu spēks ir visu mūsu spēju vienotībā," uzsvēra ģenerālleitnants.

Brigādes ģenerālis Kalniņš, stājoties amatā, augsti novērtēja līdzšinējo sadarbību ar Apvienotā štāba personālu. "Ir liels gods, ka man uzticēts pildīt šo atbildīgo amatu. Novēlu visam Apvienotā štāba personālam arī turpmāk organizēt darbu tikpat racionāli, pragmatiski un efektīvi, lai esam gatavi aizsargāt savu valsti," tā izteicās Kalniņš.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets Apvienotā štāba priekšnieka amatā apstiprināja brigādes ģenerāli Kalniņu. Savukārt iepriekšējais Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālmajors Juris Zeibārts dienestu turpina militārā pārstāvja NATO un Eiropas Savienībā amatā Briselē.

Apvienotais štābs ir NBS komandiera institūcija, kas nodrošina komandierim iespēju realizēt nepārtrauktu vadību, lēmumu pieņemšanai nepieciešamo informāciju, dokumentus un priekšlikumus, viņa pavēļu un rīkojumu izpildes kontroli, kā arī sadarbības organizāciju kaujas operāciju apstākļos.