Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

ZZS pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs ar atsevišķu sarakstu

© F64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs ar atsevišķu sarakstu, aģentūrai LETA apliecināja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Komentējot partijas "Vienotība" aicinājumu koalīcijas partijām veidot kopīgu sarakstu vēlēšanām Rīgā, Krauze sacīja, ka politiskais spēks ir gatavs uzklausīt "Vienotības" pārstāvjus, taču politiķis domā, ka kopīga saraksta veidošana nebūs iespējama, jo ZZS jau ir pieņēmusi lēmumu veidot savu sarakstu. Oficiālas sarunas gan par šo jautājumu neesot notikušas.

Krauze vērsa uzmanību, ka ir jau notikusi ZZS iekšējā saliedēšanās, kad atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām šoreiz Latvijas Zaļā partija un Latvijas Zemnieku savienība Rīgā startēs no kopīga - ZZS - saraksta.

Vaicāts, vai šāda izvēle nevar novest pie divu partiju, "Vienotības" un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kopīga saraksta izveidošanas, politiķis pauda, ka ZZS nav iebildumi, ja citas partijas apvieno spēkus.

Jau vēstīts, ka to, ka ZZS pašvaldību vēlēšanās Rīgā neplāno veidot kopīgu sarakstu ar pārējām valdības koalīcijas partijām, intervijā aģentūrai LETA iepriekš sacīja arī ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. "Ja pārējās koalīcijas partijas grib, tās var veidot kopīgu sarakstu, paņemot klāt arī deputāta Artusa Kaimiņa partiju "KPV LV". Viņa partija ir populārāka par nacionālo apvienību un "Vienotību", tāpēc šie politiskie spēki būtu ieguvēji no sadarbības ar jauno partiju," iepriekš pauda Brigmanis.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" valde lēmusi vērsties pie valdības koalīcijas partneriem - ZZS un VL-TB/LNNK - ar aicinājumu sadarboties un veidot kopīgu sarakstu 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Partijas pārstāvji norāda, ka, trim koalīcijas partijām sadarbojoties, būtu iespējams saņemt rīdzinieku vairākuma atbalstu "jaunai pārvaldībai" Rīgā. "Tā ir mūsu kopīga atbildība galvaspilsētā novērst sabiedrības šķelšanā, no pašvaldības dāsni finansētu nevalstisku organizāciju iesaistē un pašreklāmā uz iedzīvotāju rēķina balstītu populistu uzvaru," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž "Vienotība".