Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

"Vienotība" aicina ZZS un Nacionālo apvienību vēlēšanās Rīgā startēt kopā

© F64

Partijas "Vienotība" valde lēmusi vērsties pie valdības koalīcijas partneriem - Zaļo un zemnieku savienības un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - ar aicinājumu sadarboties un veidot kopīgu sarakstu 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā, aģentūru LETA informēja partijā.

Partijas pārstāvji norāda, ka, trim koalīcijas partijām sadarbojoties, būtu iespējams saņemt rīdzinieku vairākuma atbalstu "jaunai pārvaldībai" Rīgā. "Tā ir mūsu kopīga atbildība galvaspilsētā novērst sabiedrības šķelšanā, no pašvaldības dāsni finansētu nevalstisku organizāciju iesaistē un pašreklāmā uz iedzīvotāju rēķina balstītu populistu uzvaru," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž "Vienotība".

Partijas piedāvātā vienošanās paredz izveidot koalīciju, kurā trīs partijas atbildību par pārvaldību galvaspilsētā uzņemtos solidāri un proporcionāli vēlēšanu rezultātiem, par citu politisko spēku iesaisti Rīgas domes koalīcijā vienojoties pēc vienprātības principa, vienlaikus paredzot neveidot koalīciju ar partijām "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai".

Pēc "Vienotības" politiķu domām, šāda sadarbība veicinātu augstāku sabiedrības līdzdalību pašvaldību vēlēšanās, nodrošinot pēc iespējas lielāka pilsoņu skaita interešu pārstāvniecību Rīgas domē.

Partija aicinājusi partnerus sadarboties, par prioritātēm Rīgā izvirzot stabilu un ilgtspējīgu starptautiski konkurētspējīgas galvaspilsētas attīstību, nodrošinot ekonomisko aktivitāti, veicinot nodarbinātību un straujāku produktivitātes izaugsmi, dzīvojamo un sabiedrisko ēku energoefektivitātes programmas īstenošanu un ēku efektīvu apsaimniekošanu. Par nozīmīgu uzdevumu paredzēts noteikt arī sociālās nevienlīdzības mazināšanu un augstākas dzīves kvalitātes veidošanu, kā arī tiesiskuma un labas pārvaldības principu ievērošanu domes darbā, birokrātijas mazināšanu un korupcijas apkarošanu galvaspilsētā.

"Sagaidot Latvijas simtgadi, svarīgs uzdevums nākamajai Rīgas domes koalīcijai būs galvaspilsētā veidot saliedētu un iekļaujošu sabiedrību ar spēcīgu laikmetīgu nacionālo identitāti, kopīgām nacionālām vērtībām un vienotu sociālo atmiņu, stiprināt izglītības kvalitāti, latvisku izglītību un kultūrvidi, kā arī veicināt sabiedrības līdzdalību un iniciatīvu," klāsta "Vienotība".

Koalīcijas partneri jau iepriekš bija samēra skeptiski par iespēju Rīgā veidot kopīgu sarakstu. Pašvaldību vēlēšanas notiks nākamgad.