Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Vienotības" reitings nokrities līdz vēsturiski zemākajam līmenim

© F64

Augustā partijas "Vienotība" reitings nokrities līdz vēsturiski zemākajai atzīmei, bet līderos aizvien ir partija "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS datiem.

Augustā reitingu līderi ir ZZS un "Saskaņa". Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, par abām šīm partijām balsotu 18% pilsoņu. Salīdzinājumā ar jūliju ZZS un "Saskaņa" kāpinājušas savus reitingus, jo jūlijā ZZS reitings bija 17,5%, bet "Saskaņas" - 17,8%.

Tālāk seko nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ar 9,3%. Arī šīs partijas reitings, salīdzinot ar jūliju, ir nedaudz pieaudzis.

Artusa Kaimiņa partijas "KPV LV" reitings pēdējos divos mēnešos ir krities un augustā bija 5,3%.

Vissliktāk augustā klājies partijai "Vienotība", kuras reitings nokrities līdz vēsturiski zemākajam līmenim - 4,2%. Salīdzinājumā ar jūliju kritums ir ievērojams - par 2,1 procentpunktu.

Vērtējot citu Saeimā pārstāvēto partiju izredzes, pētījumā secināts, ka augustā par Latvijas Reģionu apvienību balsotu 2,9%, bet par partiju "No sirds Latvijai" 2,5% vēlētāju.