Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lielbritānijas vēstnieks: sadarbība ar Latviju tiks saglabāta arī pēc referenduma

© Scanpix

Liepājā darba vizītē trešdien, 24.augustā, ieradies Lielbritānijas vēstnieks Tims Kolijs, lai tiktos ar Liepājas pilsētas domes vadību, Izglītības pārvaldes vadību, kā arī, lai apmeklētu ostu, UPB ražotni un piedalītos izglītības konferencē "Iespēju tilts".

Kā sarunas laikā ar domes vadību vēstnieks norādīja, viņa mērķis, viesojoties Liepājā, pirmkārt, ir, lai pēc referenduma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības paustu apņēmību turpināt līdzšinējo sadarbību starp Lielbritāniju un Latviju. Vēstnieks uzsvēra, ka ir svarīgi informēt iesaistās puses, ka referenduma rezultāts neietekmē līdzšinējo sadarbību starp abām valstīm kā uzņēmējdarbības jomā, tā izglītības, kultūras un citās jomās.

Tikšanās laikā abas puses padziļināti izdiskutēja par iespējamām izmaiņām un referenduma ietekmi gan starptautiskā, gan nacionālā mērogā, kā arī pilsētas kontekstā un dažādu jomu aspektā.

"Svarīgākais, ko pēc referenduma pašlaik vēlamies izskaidrot, ir tas, ka Lielbritānija ir ieinteresēta, lai netiktu ietekmēta līdzšinējā tirdzniecība, sadarbība un attiecības starp abām valstīm. Varu apliecināt, ka esam atvērti biznesa un cita veida sadarbībai arī turpmāk, kā arī esam ieinteresēti to veicināt un stiprināt," sarunas noslēgumā vēlreiz uzvēra Lielbritānijas vēstnieks Tims Kolijs.

Liepājai ar Lielbritāniju līdz šim ir bijusi plaša sadarbība ne tikai uzņēmējdarbības jomā, bet arī mākslas, kultūras un izglītības jomā. Liepājā viesojušies un uzstājušies vairāki Lielbritānijas mākslinieki un mūziķi, Lielbritānijas jomas speciālisti liepājniekiem snieguši vairākas meistarklases un apmācības, kā arī mācībspēki no Liepājas devušies pieredzes apmaiņā uz Lielbritāniju.