Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Graube piedalīsies Ukrainas neatkarības 25.gadadienas militārajā parādē

© Scanpix

Šodien Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube dosies vairāku dienu darba vizītē uz Ukrainu, lai apmeklētu Ukrainas neatkarības 25.gadadienai veltīto militāro parādi, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

"Ukrainas un Latvijas tautu likteņi nav gājuši vieglākos ceļos. Mūs vieno kopīga vēsture - Ukraina šajās dienās pirms 25 gadiem atguva valstisko neatkarību. Mūsu tautas vieno pašaizliedzība stāties pretī jebkuram agresoram, kopēja vērtību sistēma un spēja pastāvēt par savu valsti. Valstiskumu nevajadzētu uztvert kā pašsaprotamu lietu, par to ir jāpastāv un jātur lielā cieņā. Zinot, cik Latvijai daudz nozīmējis citu valstu atbalsts vēsturiski izšķirošā brīdī, ir svarīgi būt vienotiem ar Ukrainas tautu," uzskata ģenerālleitnants.

Patlaban astoņi Ukrainas bruņoto spēku karavīri apgūst angļu valodu Latvijas bruņoto spēku Valodu skolā. Tāpat Latvijas karavīri Ukrainā šogad nodrošina četrus divu nedēļu apmācību kursus Ukrainas regulāro spēku instruktoru apmācībai apvienotajā daudznacionālajā apmācību grupā "Ukraina".

Plānots, ka jau oktobrī uz Ukrainu dosies Latvijas bruņoto spēku kapelānu un psihologu dienesta pārstāvji, nogādājot Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm kapelānu dienesta jau piekto sarūpēto humānās palīdzības kravas sūtījumu no Zviedrijas.