Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičs izsaka līdzjūtību cietušajiem teroraktā Turcijā

© F64

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) Latvijas vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību Turcijai saistībā ar vakar vakarā notikušo bumbas sprādzienu kāzu svinībās Turcijā, aģentūra LETA uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Latvija stingri nosoda terorismu un vēršanos pret civiliedzīvotājiem.

Ministrs Latvijas vārdā pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus cietušo ģimenēm un viņu tuviniekiem, kā arī novēl ātrāku izveseļošanos ievainotajiem.

Kā ziņots, vakar bumbas sprādzienā kāzu svinībās Turcijas dienvidaustrumu pilsētā Gaziantepā gājuši bojā 30 un ievainoti 94 cilvēki, paziņojušas amatpersonas, un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans šajā teroraktā vainojis džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Amatpersonas pieļauj, ka teroraktu sarīkojis terorists pašnāvnieks.

Sprādziens notika sestdienas vakarā Gaziantepas Šahinbejas rajonā, kura iedzīvotāji ir lielākoties kurdi. Mediji ziņo, ka svinību dalībnieku vidū bija daudz kurdu.

Kurdus atbalstošā Tautas demokrātiskā partija (HDP) pavēstījusi, ka uz kāzu svinībām bija ieradušies tās biedri.

Erdoana svētdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka nav starpības starp ASV dzīvojošā garīdznieka Fetullas Gilena atbalstītājiem un "Islāma valsti", kas "domājams, sarīkojusi uzbrukumu Gaziantepā". Turcijas prezidents norādījis, ka tādi uzbrukumi kā Gaziantepā tiek rīkoti, lai sašķeltu Turcijas iedzīvotājus pēc etniskām un reliģiskām pazīmēm.

Džihādistiem ir naidīga attieksme pret kurdiem, jo kurdu bruņotie formējumi Sīrijā