Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Salaspilī notiek brīvdabas kinonakts

© f64

Salaspilī par godu izcilā latviešu kinorežisora, scenārista, aktiera, rakstnieka un gleznotāja Jāņa Streiča 80 jubilejas gadam tiks rīkota Streiča brīvdabas kinonakts. Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā sākot no plkst. 22.00 notiks trīs filmu seansi līdz pat trijiem naktī.

Filmas, kas uzņemtas pirms vairāk kā desmit gadiem - "Rudens rozes", "Ipolits" un "Naktssargs un veļasmazgātāja" skatītājiem, iespējams, ir mazāk pazīstamas, taču noteikti priecēs ar režisora pazīstamo rokrakstu, iemīļotu aktieru plejādi, mūžīgo tēmu - mīlestību un īpašo brīvdabas kino atmosfēru.

Plkst. 22:00 - 23:30 - RUDENS ROZES (2004. gads)

Reiz uzņēmējs Uldis Vītols bija neprātīgi iemīlējies savā skaistajā sievā Astrā, taču nu, pēc 25 gadu kopdzīves, šķiet, ka abus saista vien mīļās meitas Ritas laime un panākumi. Vītols lūdz Franci, kā cilvēku no malas, parunāt ar Astru par iespējamu laulības šķiršanu. Francis lūgumu īsteno no citas puses - atklāj Astrai, ka viņa ir tā mūža lielākā mīlestība.

Lomās: Romualds Ancāns, Maija Doveika, Lauris Dzelzītis, Baiba Kranāte, Ģirts Krūmiņš, Akvelīna Līvmane, Imbi Strenga, Varis Vētra, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars

plkst. 23:45 - 01:00 - IPOLITS (2002. gads)

Filma ir ģimenes drāma, kuras centrā ir mīlas trīsstūris - māte, meita, znots. Sižeta pamatā ir mātes bīstamās psiholoģiskās rotaļas ar znotu, lai atmodinātu viņā vīrieti.

Lomās: Juris Kalniņš, Katrīna Pasternaka, Artis Robežnieks, Viktorija Streiča

plkst. 01:15 - 2:50 - NAKTSSARGS UN VEĻASMAZGĀTĀJA (2002. gads)

Mūsdienu pasaka par mīlestību un par to, cik bīstami spēlēties ar otra cilvēka jūtām. Šķietami atraidītās mīlestības dēļ Māris apprec meiteni, ko nejauši saticis atraidījuma vakarā. Bēgšana no jūtām pārtop jaunā mīlestībā.

Lomās: Aija Dzērve, Artis Robežnieks, Sarmīte Rubule, Maija Doveika

Filmu demonstrācija notiek sadarbībā ar projektu "Kinopunkts". Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.