Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

"Revertas" vadītāja: Uzņēmuma darbinieku skaitu nepārtraukti monitorējam

© f64

Problemātisko aktīvu pārvaldītājas AS "Reverta" darbinieku skaits tiek nepārtraukti monitorēts.

"Tikko kāds darbiņš tiek izdarīts vai kāda lieta tiek sakārtota, tā attiecīgi tiek veiktas izmaiņas arī darbinieku sastāvā," intervijā aģentūrai LETA sacīja "Revertas" valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava.

Pašlaik "Revertas" grupā, ieskaitot gan Lietuvas, gan Igaunijas aktivitātes, ir 72 darbinieki. Salīdzinājumā ar laiku, kad "Revertā" bija visvairāk darbinieku, pašlaik darbinieku skaits samazinājies gandrīz trīs reizes. Komanda strādā profesionāli un efektīvi, sava vadītā uzņēmuma darbiniekus slavēja Deglava.

Kā ziņots, "Reverta" ir savulaik valsts pārņemtās "Parex bankas" mantojums. Pēc "Parex bankas" sadalīšanas "Revertas" portfelī tika atstāti zemas kvalitātes aktīvi ar ilgstošām atmaksas grūtībām. Eiropas Komisijas apstiprinātais "Parex bankas" restrukturizācijas plāns paredz, ka "Revertas" darbība tiks izbeigta 2017.gada beigās.

Jūnija vidū valdība atbalstīja "Revertas" kredītportfeļa un nekustamā īpašuma apakšportfeļu pārdošanu, vienlaikus turpinot aktīvu izstrādi. Kredītportfeļa un nekustamā īpašuma portfeļa pārdošanas procesu palīdzēs organizēt konsultants.

"Revertas" akcionāri ir Privatizācijas aģentūra - 84,15%, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka - 12,74%, citi - 3,11%.