Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Finanšu ministre uzdod VID atjaunot Tāli Kravali amatā

© Gatis Gierts, F64 Photo Agency

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzdevusi Valsts ieņēmumu dienestam (VID) atjaunot valsts civildienesta attiecības ar Tāli Kravali, kuru bijusī VID vadītāja Ināra Pētersone februārī atbrīvoja no Muitas pārvaldes direktora un VID ģenerāldirektora vietnieka amata.

VID šo rīkojumu ir saņēmis, bet sīkāku informāciju par tālāko rīcību sola vēlāk.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktors Aleksis Jarockis aģentūru LETA informēja, ka, izvērtējot bijušā VID vadītāja vietnieka un Muitas pārvaldes vadītāja Kravaļa sūdzību, šodien finanšu ministre pieņēmusi lēmumu, ar kuru VID ir uzlikts par pienākumu atjaunot valsts civildienesta attiecības ar Kravali.

Šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" finanšu ministre skaidroja, ka viņa iepazinusies ar juristu vērtējumu par situāciju un konstatējusi, ka jāpieņem lēmums par Kravaļa atjaunošanu, jo viņš atlaists nepareiza iemesla dēļ. Proti, Kravaļa atlaišanas iemesls bija pielaides valsts noslēpumiem neesamība, tomēr atlaišanas brīdī viņam iepriekš izsniegtā pielaide vēl nebija anulēta. Ja Kravalis netiktu atjaunots amatā, viņš vēlāk šo argumentu varētu izmantot tiesā pret valsti.

Ministre rezumēja, ka viss ir jādara korekti. Viņa pauda viedokli, ka vienlaikus ar Kravaļa atjaunošanu amatā ir jāatjauno visas disciplinārlietas, iespējams, viņš jāatstādina no pienākuma pildīšanas. Kravaļa pārkāpumi tiks izmeklēti un tālākā rīcība būs atbilstoša pārkāpumu smagumam.