Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bruņotajos spēkos pārbauda personāla spēju reaģēt valsts apdraudējuma situācijā

© F64

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotajā štābā šorīt tika veikta personāla apziņošana par pulcēšanos, lai pārbaudītu apziņošanas sistēmas efektivitāti un personāla spēju reaģēt valsts apdraudējuma situācijā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve kapteine Sandra Brāle.

Apziņošana ir daļa no personāla kaujas gatavības pārbaudes, un tās mērķis ir pārbaudīt personāla gatavību noteiktā laikā ierasties dienesta vietā. Apziņošana bruņoto spēku vienībās notiek regulāri, skaidro AM. Saņemot bruņoto spēku komandiera pavēli par kaujas gatavības pārbaudi, vienībai noteiktā laikā un pilnā apbruņojumā jāizvēršas un jāieņem pozīcijas noteiktā rajonā ārpus pastāvīgā izvietojuma.

Kaujas gatavības pārbaudes uzdevums ir pārbaudīt un vingrināt ne tikai vienības vadības iemaņas saņemt un dot pavēli, vadīt operāciju un koordinēt uzdevuma izpildi, bet arī pārbaudīt un vingrināt tās apakšvienību spējas veikt virzīšanos uz aizsargājamo objektu, izvēršanos un uzdevuma izpildi.

Saistībā ar vasarā notiekošo mācību ciklu NBS lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, norādīja Brāle.