Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Mazais Rūdolfs pazudis, kamēr mamma runājusies ar kaimiņu

© Valsts policija

Nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs Saulkrastos no mātes redzesloka pazudis brīdī, kad sieviete runājusies ar kaimiņu, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirknī.

Vakar ap plkst.18 māte kopā ar bērnu izgājusi pastaigāties. Abi apciemojuši arī kaimiņus. Kamēr māte runājusies ar kaimiņu, bērns turpat uz tuvējās ieliņas spēlējies ar kaimiņu suni. Vienā brīdī no mātes un kaimiņa redzesloka bērns ar suni pazuduši. Māte gājusi skatīties, kur bērns pazudis, bet nav viņu atradusi. Suns gan atgriezies.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, Rūdolfs nāk no labvēlīgas un ļoti solīdas ģimenes, kurā nekādas līdzīgas problēmas iepriekš nav pieredzētas. "Vecāki ļoti pārdzīvo notikušo, kas tāds ar viņiem notiek pirmo reizi mūžā," aģentūrai LETA atklāja Saulkrastu policijas iecirknī, piebilstot, ka ģimene ir Saulkrastu iedzīvotāji.

Šobrīd ir sadalīti kvartāli, kurus katrs meklētājs pārbauda. Rūdolfa meklēšanā iesaistījušies daudz brīvprātīgo, kā arī armijas un policijas pārstāvji, tiek darīts viss, lai bērnu atrastu.

Kā ziņots, nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs ceturtdien vakarā pazuda no kādas dārza mājas teritorijas Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā "VEF-Biķernieki".

Zēna meklēšanā iesaistījušies VP, Saulkrastu novada Pašvaldības policijas, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Zemessardzes amatpersonas, kā arī organizācijas "Bezvests.lv" pārstāvji un citi brīvprātīgie. Meklēšanā joprojām tiek izmantots arī NBS helikopters.

Brīvprātīgie, kas ir gatavi palīdzēt meklēšanā, tiek aicināti ierasties Saulkrastos, pirms tam sazinoties ar atbildīgo policijas pārstāvi pa tālruni 27 892 094.

Pazudušais puisēns bija ģērbts kreklā ar zili baltām rūtīm, baltos šortos ar zilu un sarkanu svītru sānos, kā arī baltās zeķītēs un pelēkās sandalēs.

Policija lūdz nekavējoties ziņot ikvienu, kurš Saulkrastos pēdējo stundu laikā redzējis klīstam mazu bērnu bez vecākiem.