Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Reizniece-Ozola uzskata, ka rotācijas process VID noticis veiksmīgi

© F64

Rotācijas process Valsts ieņēmumu dienestā (VID) kopumā noticis veiksmīgi, ir sasniegts mērķis mazināt korupciju VID, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa informēja, ka rotācijas ir jau tik pat kā pabeigtas, bet vēl ir "palikušas astes" ar tiem, kuri nelabprāt pakļaujas rotācijai un kuri izmanto visus mehānismus, lai nesāktu darbu jaunajā vietā, - slimo, pieprasa papildu informāciju. Ar šādu procesu jārēķinās valsts pārvaldē, kur trenēti ierēdņi cīnās par savām tiesībām, skaidroja finanšu ministre.

Politiķe atzīmēja, ka rotācija bija labākais un ātrākais risinājums konkrētajā situācijā un ir sasniegts galvenais uzdevums - mazināt korupcijas riskus.

Telekanāls LNT šonedēļ ziņoja, ka no 39 rotējamiem VID darbiniekiem nesekmīgi izrādījušies centieni mainīt amatu četriem darbiniekiem, jo divi slimo, bet vēl divi joprojām gaida lēmumu par jauno darba piedāvājumu. Citā amatā pārcelti 33 darbinieki, bet vēl divi iesnieguši atlūgumu. Taču ir arī tādi darbinieki, kurus jaunais amats neapmierina, tāpēc netiek izslēgts, ka sekos vēl citi atlūgumi. Jaunos pienākumus nav sācis pildīt neviens, kuru no VID bija nolemts pārcelt strādāt Ieslodzījuma vietu pārvaldē.