Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas bruņotie spēki ar sabiedroto gaisa spēku atbalstu pilnveidos uguns atbalsta spējas

© f64/ Valda Kalniņa

No 29.jūlija līdz 5.augustam Ādažu poligonā norisināsies Latvijas un ASV bruņoto spēku, kā arī NATO patrulēšanas operācijas Baltijas valstu gaisa telpā vienības kopīgi organizēts starptautiskais militārais vingrinājums "Simple Strike 2016", aģentūra LETA uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Vingrinājumā integrēta Lielvārdes bāzē izvietotā ASV helikopteru "Black Hawk" vienība, ASV lidmašīnu "A - 10" vienība, kas izvietota Igaunijā saistībā ar operāciju "Atlantic Resolve", kā arī Portugāles iznīcinātāju "F - 16" vienība, kas pašreiz veic NATO patrulēšanas operāciju Baltijas valstu gaisa telpā.

No Latvijas vingrinājumā piedalīsies Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Speciālo uzdevumu vienības un Gaisa spēku aviācijas bāzes Pretgaisa aizsardzības diviziona karavīri.

Vingrinājuma galvenais uzdevums ir pilnveidot Sauszemes spēku kājnieku brigādes un speciālo operāciju spēku efektīvu savstarpējo sadarbību uguns atbalsta speciālistu spēju izmantošanā, kā arī sadarbību starp sauszemes un gaisa spēku vienībām. Tā laikā tiks veikti vingrinājumi gaisa atbalsta kontrolieru kvalifikācijas prasību uzturēšanai un trenēta sadarbība ar apvienotā uguns atbalsta priekšējiem novērotājiem un kājnieku vienībām.