Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Bergmanis sola, ka Latvija turpinās sākto aizsardzības budžeta palielināšanu

© F64

Šodien Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) tikās ar Īrijas vēstnieku Latvijā Šeimusu Makeingusu un sarunā uzsvēra Latvijas apņēmību turpināt iesākto darbu pie aizsardzības budžeta palielināšanas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijā, Bergmanis ar Īrijas vēstnieku bija vienisprātis, ka dežūra Lielbritānijas vadītajā Eiropas Savienības (ES) kaujas grupā uzlabo bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, īpaši sertifikācijas mācību gaitā.

Jau ziņots, ka šī gada otrajā pusgadā Latvija ar aptuveni 103 karavīru un zemessargu kontingentu dežurē Lielbritānijas vadītajā ES kaujas grupā kopā ar karavīriem no Lielbritānijas, Somijas, Īrijas, Lietuvas un Zviedrijas.

Ministrs arī informēja Īrijas vēstnieku, ka Latvija ir gandarīta par Varšavā notikušajā NATO samitā pieņemtajiem lēmumiem par bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un ir apņēmības pilna turpināt iesākto darbu pie aizsardzības budžeta palielināšanas, Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju stiprināšanas, kā arī uzņemošās valsts atbalsta spēju pilnveidošanas.

Tāpat sarunas laikā tika pārrunātas arī drošības aktualitātes - gan reģionālā drošība, gan pieaugošie terorisma draudi Eiropā.

Kā ziņots, abas puses tikšanās laikā plānoja pārrunāt sadarbību aizsardzības jomā, reģionālās drošības jautājumus un NATO Varšavas samita rezultātus, tostarp bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā.

Latvijas karavīri ar Īrijas karavīriem dienēja kopā NATO vadītā KFOR operācijā Kosovā daudznacionālās brigādes "Centrs" štābā laikā no 2000. līdz 2007.gadam.