Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Jaunajam VID vadītājam jāturpina iesāktās reformas

© F64

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) uzsver nepieciešamību turpināt Valsts ieņēmumu dienestā (VID) sāktās reformas un nostiprināt sadarbību. To abas organizācijas paudušas šodien, tiekoties ar VID ģenerāldirektora amata kandidāti Ingu Koļegovu.

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs un LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers pēc tikšanās norādīja, ka VID sākto reformu turpināšana ir viens no Latvijas biznesam būtiskajiem jautājumiem. Gavrilovs sacīja, ka uzņēmējiem svarīgi ir arī jautājumi, kas saistīti ar dažādu laikietilpīgu formalitāšu sakārtošanu.

Gavrilovs atgādināja, ka bijusī VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone savas darbības laikā VID ir paveikusi daudz, taču sāktais ir jāturpina. Viņš uzsvēra, ka jaunajam VID vadītājam noteikti jāturpina arī darbs ciešākas sadarbības veicināšanā starp uzņēmējiem un VID.

Arī Krīgers norādīja, ka uzņēmējiem ir svarīga sadarbība ar VID, piebilstot, ka jaunā VID vadītāja darbības veiksme ir atkarīga no tā, cik prasmīgi tiks īstenota sadarbība.

LDDK prezidents pauda cerību, ka VID vadītāja amata kandidāte Koļegova saprot, ka bez spēcīgas komandas ne viņas, ne VID darbs nebūs ražīgs.

Kā žurnālistiem pēc tikšanās teica LDDK un LBAS pārstāvji, uzņēmēju organizācijas vēl turpinās apspriesties par Koļegovas kandidatūru līdz pirmdienai, 1.augustam, kad paredzēta tikšanās ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Kā ziņots, Koļegova, kura piekritusi kandidēt uz VID ģenerāldirektora amatu, jūtas pārliecināta par uzņēmēju atbalstu viņas apstiprināšanai VID vadītāja amatā, šodien pēc tikšanās ar LDDK un LBAS pārstāvjiem žurnālistiem atzina Koļegova.

Viņa uzsvēra, ka viņas un LDDK, kā arī LBAS redzējums sakrīt vairākos jautājumos, kas šodien pārrunāti tikšanās laikā. Uzņēmēju pārstāvji bijuši tieši, saruna bijusi konstruktīva, un ir bijusi saprašanās.

Kā vēstīts, iepriekš izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, taču ārpus konkursa šim amatam tika uzrunāta pašreizējā Valsts vides dienesta vadītāja Koļegova.

Valdība šonedēļ un nākamnedēļ vēl nelems par VID vadītāja apstiprināšanu.

Koalīcijas partneri - "Vienotība", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - vēl nesteidz paust atbalstu šai kandidatūrai un pēc oficiālas izvirzīšanas, kas gaidāma nākamnedēļ, plāno tikties ar Koļegovu.