Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Iecelta jauna VID Iekšējā audita nodaļas vadītāja

© F64

Iecelta jauna Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Iekšējā audita nodaļas vadītāja, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ministru prezidenta vārdā izdotais finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) rīkojums paredz no Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amata uz VID Iekšējā audita nodaļas vadītāja amatu pārcelt Ritu Domiņu.

Domiņa šai rotācijai ir piekritusi. Darbu jaunajā amatā Domiņa sāks 1.augustā uz nenoteiktu laiku.

Iepriekšējais VID Iekšējā audita nodaļas vadītājs Jānis Kalugins rotācijas kārtībā tika pārcelts Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amatā. Kalugins bija iebildis šādai pārcelšanai.

Tomēr Ministru prezidenta rīkojumā bija norādīts, ka pārceļot Kaluginu no hierarhiski zemākas augstākā iestādē, viņam būs iespēja sevi novērtēt, izzināt savas kompetences stiprās un vājās puses, kā arī iegūt jaunas un pilnveidot esošās zināšanas iekšējā audita jomā citā valsts pārvaldes iestādē.

Jau ziņots, ka kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažāda līmeņa vadītājus. No pārējiem 17 rotācijā iesaistītājiem VID darbiniekiem 14 cilvēki tiks pārcelti citos amatos VID, bet trīs - darbā ārpus VID.

Tie VID darbinieki, kuri pakļauti rotācijai, saskaņā ar Valsts civildienesta likumu nevar paust savu piekrišanu vai nepiekrišanu rotācijai, darbiniekiem ir tikai tiesības izteikt savu viedokli, kurš var tikt un var netikt ņemts vērā.

VID darbinieku rotācija joprojām nav pabeigta. VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā trešdien atklāja, ka līdz šim nesekmīgi izrādījušies centieni mainīt amatu četriem darbiniekiem, jo divi slimo, bet vēl divi joprojām gaida lēmumu par jauno darba piedāvājumu.

"Attiecībā uz šiem četriem atlikušajiem cilvēkiem, par kuriem vēl rotācija nav noslēgusies, diemžēl šobrīd progresa nav, jo tie, kas slimoja, turpina slimot. Ļoti tuvu noslēguma fāzei ir attiecībā uz tiem diviem cilvēkiem, kas būtu rotējami ārpus VID," teica Pelēkā.

Citā amatā ir pārcelti 33 darbinieki, bet vēl divi iesnieguši atlūgumu. Taču ir arī tādi darbinieki, kurus jaunais amats neapmierina, tāpēc netiek izslēgts, ka sekos vēl citi atlūgumi.

Jaunos pienākumus tā arī nav sācis pildīt neviens, kuru no VID bija nolemts pārcelt strādāt Ieslodzījuma vietu pārvaldē. Kā ziņots, citas iestādes, uz kurām bija plānots pārcelt VID darbiniekus, ir Iekšlietu ministrija un Valsts reģionālās attīstības aģentūra.