Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Daugavpils novadā šausmīgu nelaimi teju izraisa degošs ledusskapis

© Scanpix

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.jūlija plkst.6.30 līdz 28.jūlija plkst.6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus, no kuriem 17 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst.1.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpils novada Naujenes pagastu, kur dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg ledusskapis un siena 4m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja trīs cilvēkus, no kuriem apmēram 32 gadus veca sieviete bija saindējusies ar dūmiem un tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.2.09 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, elektrības instalācija, sadzīves mantas, elektrības transformators, ledusskapis, vieglā automašīna, smagā automašīna, neapsaimniekotas ēkas grīda un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.