Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Rosina paplašināt lidostas "Rīga" valdi

© F64

Starptautiskās lidostas "Rīga" padome rosina paplašināt lidostas valdi par vienu cilvēku līdz pieciem locekļiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja lidostas "Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Kanels.

Pēc Kanela teiktā, padome uzskata, ka būtu jāpārdala līdzšinējo četru valdes locekļu pienākumi, izveidojot atsevišķu valdes locekļa amatu, kura atbildības sfērā būtu lidostas iepirkumi. Līdz ar to katram valdes loceklim bez valdes priekšsēdētāja būtu sava atbildības joma - finanses, komercdarbība, pamatdarbība un iepirkumi.

Kanels gan norādīja, ka par valdes locekļu pienākumu sadali izlems pati valde.

Jau rīt plānots izsludināt konkursus uz jau līdz šim vakantajiem lidostas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem, kā arī uz jaunveidojamo valdes locekļa amatu.

Lidostas padome apsvērusi arī iespēju jauno valdes locekļu atlasē izmantot personāla vadības kompāniju pakalpojumus. Tomēr no šīs idejas padome esot atteikusies, jo tas būtu izmaksājis dārgi - personāla atlases kompānijas prasījušas vairāk nekā 10 000 eiro tikai par iespējamo kandidātu apzināšanu, sacīja lidostas padomes priekšsēdētājs.

Kanels prognozēja, ka jaunos lidostas valdi varētu apstiprināt septembrī.

Kā ziņots, lidostas "Rīga" akcionāru sapulce 20.jūnijā atbalstīja uzņēmuma padomes priekšlikumu no lidostas valdes atbrīvot tās priekšsēdētāju Andri Liepiņu un valdes locekli Ilmāru Upenieku.

Par uzņēmuma valdes pagaidu priekšsēdētāju apstiprināta līdzšinējā valdes locekle Ilona Līce. Darbu lidostas valdē bez Līces turpinās arī līdzšinējais valdes loceklis Valters Stūrmanis, bet par valdes pagaidu locekli apstiprināts lidostas Komerciālā departamenta direktors Artūrs Saveļjevs.

Lidostas padome Satiksmes ministrijai lūdza pagarināt konkursa uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatu izsludināšanas termiņu līdz 29.jūlijam. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka lidostas padomes locekļiem bija nepieciešams papildu laiks starptautiskās lidostas "Rīga" valdes locekļu atbildības un kompetenču sadalījuma izvērtēšanai.

Tāpat nepieciešams laiks, lai noteiktu kritērijus vakantajiem valdes locekļu amatiem un izveidotu konkursa nominācijas komisiju.

Iepriekš konkurss uz vakantajiem lidostas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem bija plānots izsludināt līdz 30.jūnijam.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, lidostas "Rīga" apgrozījums 2015.gadā bija 49 090 248 eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2014.gadā, kad lidostas apgrozījums bija 44 885 457 eiro. Lidostas peļņa pērn bija 1 150 876 eiro salīdzinājumā ar 134 678 eiro peļņu gadu iepriekš.