Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Vērtēs līdz šim paveikto C hepatīta ārstēšanas jomā

© F64

Šodien, atzīmējot Pasaules hepatīta dienu, notiks C hepatīta pacientu apvienības organizēta diskusija "Par dzīvi bez C hepatīta", kuras mērķis ir atskatīties uz jaunā C hepatīta ārstēšanas modeļa pirmā pusgada rezultātiem, izvērtēt līdz šim paveikto un pārrunāt nākotnē darāmo C hepatīta ārstēšanas procesa turpmākai pilnveidei, lai nodrošinātu sekmīgu un ekonomiski efektīvu ārstēšanu ikvienam pacientam.

Kā aģentūru LETA informēja C hepatīta pacientu apvienības pārstāvis Kristaps Kaugurs, diskusijas laikā apvienība kopā ar valsts institūciju pārstāvjiem centīsies izvērtēt jaunieviestā C hepatīta ārstēšanas modeļa efektivitāti un analizēt sasniegtos rezultātus. Diskusijas dalībnieki pārrunās jauna nacionālā C hepatīta apkarošanas plāna izveides nepieciešamību, kā arī diskutēs par iespējām plaši izvērst sabiedrības informēšanas aktivitātes, lai C hepatīta pacientiem sniegtu skaidrojumu par jauno terapiju pieejamību.

Diskusijā piedalīsies Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta, Slimību profilakses un kontroles centra, Rīgas Klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas pārstāvji.

Diskusija norisināsies no plkst.12 līdz 14 Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā, Antonijas ielā 1. Gan pirms, gan pēc diskusijas ikvienam mediju pārstāvim būs iespēja veikt bezmaksas C hepatīta eksprestestu.