Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

PVD kārtējo reizi izņem pārmarķētas preces ar beigušos derīguma termiņu

© PVD

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori, veicot pārbaudi SIA ”Ksenija D” pārtikas noliktavā un veikalos Liepājā, no tirdzniecības atkārtoti izņēma preces, kurām bija beidzies derīguma termiņš, kā arī preces ar pārmarķētiem realizācijas termiņiem un preces bez izcelsmes dokumentiem, liecina informācija PVD mājaslapā.

Pārbaudē konstatēts, ka ražotāja derīguma termiņš ir ticis notīrīts un uz preču iepakojuma pievienots jauns derīguma termiņš, tādejādi maldinot patērētāju par patieso preču derīgumu termiņu.

Uzņēmuma pārstāvis pārbaudes gaitā nevarēja uzrādīt izcelsmi apliecinošus dokumentus pārtikai, kā arī nespēja identificēt personas, kuras piegādājušas pārtiku ar pārmarķētiem derīguma termiņiem.

Par izplatīšanai nederīgu pārtiku tika atzīta rapšu eļļa “Riso” 480 litri, dzeramais ūdens “Sirma” 2 447 litri, dažādas sulas 235 litri, gāzētie dzērieni “Coca- Cola” 192 litri, zemes rieksti 75 kārbas, saules puķu sēklas 98 iepakojumi, 32 garšvielas “Vegeta “iepakojumus un 46 iepakojumus “Čipsi”, kā arī vēl citas preces.

Arī uzņēmuma veikalā atklāta pārmarķēta pārtika, realizācija atradās rapšu eļļu izlejamā veidā (spaiņos bez marķējuma), tāpat saulespuķu sēklas tika tirgotas no maisa.

Tāpat noliktavā bija alkoholiskie dzērieni bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, līdz ar to pārbaudes gaitā PVD pieaicināja Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Kurzemes reģionālās nodaļas speciālistus detalizētākai apstākļu izvērtēšanai alkoholisko dzērienu aprites jomā.

Pamatojoties uz pārbaudē konstatēto ir uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.