Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Speciālisti sniegs palīdzību Jaunbērzes negadījumā cietušajiem bērniem

© F64

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas Krīzes intervences komandas (KIK) speciālisti trešdien, 27.jūlijā, dosies uz Jaunbērzi, lai sniegtu psiholoģisko palīdzību traģiskajā negadījumā cietušajiem un iesaistītajiem bērniem.

KIK psihologi strādās ar četriem 7 līdz 16 gadus veciem bērniem. Vēl divi bērni joprojām atrodas slimnīcā, tādēļ viņiem psiholoģisko palīdzību pašlaik sniegt nevarēs. KIK darbības mērķis ir samazināt krīzes pazīmes un palīdzēt saprast, kā pārdzīvot notikušo un kā rīkoties tālāk. Tāpat arī KIK psihologi sniegs informāciju par iespējām saņemt palīdzību arī turpmāk.

KIK ir īpaši apmācītu inspekcijas psihologu un bērnu tiesību aizsardzības inspektoru komanda, kas nepieciešamības gadījumā sniedz bezmaksas psiholoģisko palīdzību smagās krīzes situācijās.

KIK ir izveidota 2009. gadā un sniedz psiholoģisko atbalstu traģiskos negadījumos, kad bērns smagi cietis vai gājis bojā, kā arī palīdz cietušo bērnu klasesbiedriem, pedagogiem, draugiem, vecākiem visā Latvijas teritorijā.