Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

Rūpju pilna diena Francijas prezidentam Fransuā Olandam, kuram šodien jāsniedz savs viedoklis par kārtējo uzbrukumu Francijā. © SCANPIX

Dienas svarīgāko norišu apskats.

ŠAUSMAS FRANCIJĀ: Vienā no Ruānas apkārtnes baznīcām Francijas ziemeļos otrdien notikusi ķīlnieku sagrābšana, taču Iekšlietu ministrija ziņo, ka abi bruņotie noziedznieki ir likvidēti. Vienlaikus tiek ziņots, ka nogalināts arī viens no ķīlniekiem, bet otrs guvis smagus ievainojumus.


KOĻEGOVA VARĒTU VADĪT VID: Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova piekritusi kandidēt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ir gatava virzīt viņu apstiprināšanai valdībā.


PAGARINA PILNVARAS: Valdība šodien nolēma pagarināt pilnvaru termiņu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšniekam Oskaram Āboliņam, Valsts robežsardzes vadītājam Normundam Garbaram un Valsts policijas (VP) priekšniekam Intam Ķuzim.


LATVIETES VIS GARĀKĀS: Globālā pētījumā, kurā analizēti pēdējo simt gadu laikā savāktie dati, atklājies, ka latviešu sievietes un nīderlandiešu vīrieši esot garākie cilvēki pasaulē.


TEORAKTUS NEVAROT IZSLĒGT: Nevar izslēgt, ka Latvijā notiks vardarbības akti, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica teica Rīgas brīvostas policijas priekšnieks, bijušais Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins.