Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Šonedēļ gaidāmi ļoti nepatīkami laikapstākļi

© f64/ Ilze Zvēra

Otrdien vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, bet pēcpusdienā austrumos lietusgāzes. Pūtīs lēns vējš un gaiss dienā iesils līdz pat +29 gādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, lielāko darba nedēļas daļu Latvijā saglabāsies vasarīgi karsti laika apstākļi. Ja vakar tikai vietām gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +27 grādiem, tad turpmākajās dienās jau daudzviet gaidāms stiprs karstums līdz +27...+30°, un tikai vietām, galvenokārt piekrastē, gaiss neiesils vairāk par +22...+25 grādiem. Arī naktis šajā nedēļā būs siltas - caurmērā gaisa temperatūra nebūs zemāka par +13...+18 grādiem. Līdz ar silto un mitro gaisu paaugstināsies arī atmosfēras nestabilitāte, tādēļ dienas laikā veidosies gubu-lietus mākoņi, kas atnesīs pērkona lietusgāzes.

Intensīvākais lietus gaidāms ceturtdien, kad no dienvidiem pietuvosies ciklons ar plašāku nokrišņu zonu. Ciklonam šķērsojot Latvijas teritoriju, dažviet gaidāms stiprs lietus ar nokrišņu daudzumu līdz 15-20 mm.

Lielāko nedēļas daļu vējš būs lēns, līdz ar to nakts stundās atsevišķos rajonos veidosies migla.

Darba nedēļas izskaņā un brīvdienās karstums mazināsies - gaisa temperatūra dienas laikā vairs nepārsniegs +20... +25 grādus, tomēr joprojām saglabāsies nepastāvīgi laika apstākļi - ik dienu kādā no reģioniem līs, atsevišķos rajonos gaidāms arī pērkona negaiss.