Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Dobeles pašvaldība segs Jaunbērzē bojāgājušās sievietes bēru izdevumus

© Ekrānšāviņš no LNT ziņu sižeta

Dobeles novada pašvaldība segs pagājušajā piektdienā Jaunbērzē bojāgājušās sievietes bēru izdevumus, kā arī sniegs citu atbalstu, aģentūru LETA informēja Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns (ZZS).

""Iedarbinājām" saistošos noteikumus un segsim bēru izdevumus," atklāja domes priekšsēdētājs. Tāpat ģimene saņems atbalstu ārkārtas situācijā. Spridzāns atklāja, ka pašvaldība ģimenei palīdz arī citādi, piemēram, šodien nodrošināts transports, lai tēvs ar bērniem varētu tikt uz slimnīcu Rīgā pie pārējiem diviem cietušajiem bērniem. Savukārt trešdien pie bērniem ieradīsies psihologs, kas specializējies tieši darbā ar bērniem, kam vajadzīgs atbalsts vecāku zaudēšanas gadījumā.

"Jādzīvo tālāk un jādomā, kā šiem bērniem palīdzēt pārvarēt situāciju," pauda domes vadītājs, skaidrojot, ka ģimene iepriekš nav lūgusi pašvaldības atbalstu, tā nav maznodrošināta. Tēvs ir gatavs uzņemties rūpes par visiem pieciem bērniem.

Par palīdzībai atvēlētajām summām Spridzāns runāt nevēlējās.

Viņš arī atklāja, ka pašvaldība gatava palīdzēt arī citā novadā deklarētā bojāgājušā - bijušā saimniecības "Makleri" īpašnieka - ģimenei, ja šāda palīdzība tiks lūgta.

Vēl divi bojāgājušie ir no Auces novada, savukārt smagi cietušais vīrietis, kurš turpina ārstēties slimnīcā Dobelē, ir no Jelgavas novada.

Kā ziņots, piektdien Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Negadījumā Jaunbērzes zemnieku saimniecībā "Makleri" bojā gājis tās bijušais īpašnieks - 1951.gadā dzimušais Pēteris Maklers, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece ne noliedza, ne apstiprināja, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības bijušais īpašnieks, pašreizējā īpašnieka tēvs. Viņa informēja, ka bojāgājušie ir 1951., 1969. un 1989.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1976.gadā dzimusi sieviete.

Negadījums noticis kūtsmēslu-šķidrmēslu pārsūknēšanas vada avārijas dēļ.

Kā pastāstīja Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālās vides pārvaldes direktora vietniece Jolanta Ližus, avārijas rezultātā noplūduši kūtsmēsli, kas nelielā apjomā izplūduši arī piegulošajā teritorijā.

Vides inspektors no notikuma vietas ziņojis, ka avārijā vainojams pārsūknēšanas vada pretvārsts. Ja pretvārsts tiks salabots, tad nekādas noplūdes vidē vairs nav iespējamas.

Nelaime notikusi zemnieku saimniecībā "Makleri", kurai šā gada 30.maijā Dobeles tiesā pieteikta maksātnespēja.