Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Arī arodbiedrība atbalsta pilnvaru termiņa pagarināšanu Ķuzim

© F64

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība atbalsta pilnvaru termiņa pagarināšanu Valsts policijas (VP) priekšniekam Intam Ķuzim, Valsts robežsardzes priekšniekam Normundam Garbaram un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšniekam Oskaram Āboliņam, sarunā ar aģentūru LETA skaidroja arodbiedrības priekšsēdētājs Armands Augustāns.

Arodbiedrības vadītājs pastāstīja, ka iepriekšējā pozīcija arodbiedrībai gan bija nedaudz citādāka, paužot gatavību atbalstīt Ķuža un Āboliņa pilnvaru termiņa pagarināšanu, tomēr sliecoties neatbalstīt Garbara kandidatūru atkārtoti vadīt VUGD.

Augustāns skaidroja, ka pēc atkārtotas tikšanās ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) arodbiedrības nostāja pret Garbaru mainījās, jo VUGD vadītājs, iespējams, saprata savu komunikācijas kļūdu ar arodbiedrību, līdz ar to arodbiedrība patlaban atbalsta visu trīs vadītāju pilnvaru termiņa pagarināšanu.

"Pret VP kā sociālajiem partneriem mums pretenziju nav - visu šo laiku, kamēr Ķuzis vada policiju, pušu starpā valda uzticēšanās. Attiecībā uz VUGD komunikācija ar arodbiedrību ir mazāka, bet arī problēmu, varētu teikt, ir mazāk nekā tādā struktūrā kā VP, kur cilvēku skaits ir lielāks un arī darba specifika citādāka," komentēja Augustāns.

Komentējot attiecības ar Garbaru, arodbiedrības vadītājs norādīja, ka tā aicinās VUGD priekšnieku arvien aktīvāk iesaistīties komunikācijā ar arodbiedrību, lai nākotnē tai nerastos sajūta, ka "ir jāvēršas augstākās institūcijās, jo dienesta vadītājs nespēj sadarboties". Augustāns pauda, ka no Valsts robežsardzes tika gaidīta daudz lielāka aktivitāte un iesaistīšanās, jo problēmas, ko arodbiedrība ir ieskicējusi, skar visu dienestu kopumā.

Arī valdošās koalīcijas partija atbalsta amata pienākumu termiņa pagarināšanu visu trīs iekšlietu resora dienestu vadītājiem.

Par šiem jautājumiem rīt, 26.jūlijā, lems valdība. Šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes politiķi norādīja, ka atbalsta šos lēmumus, uzteicot iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V), kurš devis konkrētus uzdevumus dienestu vadītājiem.

Kā ziņots, VP priekšniekam Ķuzim amata termiņš beidzas 2.augustā, bet Garbaram un Āboliņam - 20.septembrī.