Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Pamatapmācības kursu Ādažos sāks 60 jauniesauktie karavīri

© f64.lv

Trešdien, 27.jūlijā, Rekrutēšanas un atlases centrā 60 jauno karavīru, kuri sekmīgi pabeidza atlasi, sāks dienestu bruņotajos spēkos, ziņo Aizsardzības ministrija,

Lai kļūtu par profesionālā dienesta karavīru, kandidātiem veica veselības pārbaudi. Viņi kārtoja arī psihodiagnostikas un fiziskās sagatavotības pārbaudes testus. Turpmākajās 13 nedēļās viņi apgūs kareivja pamata iemaņas Sauszemes spēku kājnieku brigādes Apmācību rotā.

Kareivja pamatapmācības kursā jaunie karavīri apgūst pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu, lauka kaujas iemaņas un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus.

Kurss ir sadalīts divās daļās. Pirmās septiņas nedēļas noslēdzas ar zvēresta došanas ceremoniju, līdz tam lielākoties notiek teorētiskā apmācība. Otrajā posmā, kas ilgst sešas nedēļas, iegūtās zināšanas nostiprina praktiski - jaunie karavīri mācās dzīvot lauka apstākļos un praktiski apieties ar ieroci, kā arī apgūst lauka kaujas iemaņas.

Apmācību rotā šis būs jau trešais kareivja pamatapmācības kurss. Jauno karavīru apmācība notiek Kājnieku skolā, Alūksnē, bet, ņemot vērā nepieciešamību izmitināt un apmācīt teju divreiz lielāku karavīru skaitu, Sauszemes spēku kājnieku brigādē gada sākumā izveidoja jaunu apakšvienību - Apmācību rotu.

Šogad bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems 700 karavīrus, 120 no viņiem - studijām Nacionālās aizsardzības akadēmijā. Savukārt 310 karavīrus uzņems dienestam Sauszemes spēku kājnieku brigādē, 45 - Speciālo uzdevumu vienībā, 55 - Štāba bataljonā, 35 karavīrus - Jūras spēku flotiles vienībās, 50 karavīrus- Gaisa spēku aviācijas bāzes vienībās. Šogad plānots rekrutēt arī 20 instruktorus speciālistus, kā arī 65 karavīrus speciālistus dienestam specializētajās vienībās.

Pieteikties dienestam bruņotajos spēkos var Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā vai dzīves vietai tuvākajā regulāro spēku un Zemessardzes vienībā, kā arī elektroniski, pieteikuma anketu aizpildot interneta vietnes www.mil.lv sadaļā "Rekrutēšana".