Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

"Vienotība" lūdz skaidrot VID vadītāja izvēles procesu

© F64

Partija "Vienotība" šodien valdošās koalīcijas partiju sanāksmē lūgs finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) skaidrot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja izvēles procesu, aģentūru LETA informēja partijā.

Šī procesa rezultātā plašsaziņas līdzekļos tiek minēta viena kandidāte uz VID vadītāja amatu - Inga Koļegova, norāda partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Tāpat "Vienotībai" nav skaidrs jautājums par nākamā VID vadītāja atalgojuma palielinājumu - vai patiesībai atbilst izskanējušās ziņas par atalgojuma pieaugumu un kā to paredzēts iekļaut vienotā atalgojuma sistēmā.

Kā ziņots, iepriekš izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, taču ārpus konkursa šim amatam tika uzrunāta pašreizējā Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova, kura nu ir palikusi vienīgā VID vadītāja amata kandidāte.

Zaļo un zemnieku savienība iepriekš pauda, ka ir kopumā pozitīvi noskaņota par iespēju Koļegovai kļūt par VID vadītāju, savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Vienotība" vēl vēlējās iepazīties ar viņas redzējumu par VID turpmākajiem darbiem.