Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalas muzejus pērn apmeklējuši 60 093 interesenti

© F64

Jūrmalas pilsētas pašvaldības pārziņā esošos muzejus 2015.gadā apmeklējuši 60 093 interesenti, kas ir absolūti lielākais apmeklētāju skaits pēdējo 20 gadu laikā, liecina Jūrmalas domes 2015.gada publiskā pārskata informācija.

Kā vēsta pašvaldība, apmeklētāju pieaugumu veicinājusi gan pašvaldības politika, sniedzot iespēju tās pārziņā esošos muzejus ikvienam interesentam apmeklēt bez maksas, gan arī saistošais muzeju piedāvājums.

Apmeklētāju skaits pieaudzis Jūrmalas brīvdabas muzejā, kuru pērn apmeklējuši vairāk nekā 23 000 cilvēku. Muzejs piesaistījis daudz interesentu gan Muzeju nakts pasākumā, gan tradicionālajā zivju kūpināšanas un degustēšanas pasākumā "Ceturtdiena - zivju diena", ko apmeklējuši 1328 apmeklētāji.

Pašvaldība min, ka nozīmīgs notikums 2015.gadā ne tikai Jūrmalas, bet arī valsts mērogā bija vēsturiskās Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, atklāšana pēc restaurācijas un rekonstrukcijas darbu pabeigšanas 2015.gada pavasarī. Atkarībā no sēdvietu izvietojuma zālē var nodrošināt līdz 460 sēdvietas. Līdz ar vēsturiskās Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles atjaunošanu kultūras dzīvi Jūrmalā bagātinājuši jauni festivāli, apmeklētājiem tiek piedāvāta daudzveidīga un bagātīga programma arī rudens un ziemas sezonā, kas ir nozīmīgi kūrortpilsētas ekonomikai. Projekta kopējās izmaksas bija 12 701 067,88 eiro.

2015.gads visā Latvijā bija veltīts Aspazijas un Raiņa 150 gadu jubilejai. Jūrmalā, pilsētā, kur dzīvojuši un iedvesmu savai daiļradei guvuši abi dižgari, visās kultūras iestādēs ar pašvaldības atbalstu tika rīkots līdz 20 abu dzejnieku dzīvei un daiļradei veltītu pasākumu. Aspazijai un Rainim veltītu pasākumu atbalstam dažādiem projektiem kopumā tika piešķirti līdzekļi 22 008 eiro apjomā.