Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Pie Motormuzeja iespējams apskatīt dažādu modeļu mikroautobusus "RAF Latvija"

© F64

Šodien no plkst.12 līdz 14 pie Rīgas Motormuzeja notiks "RAF Latvija" mikroautobusu brauciens un izstāde, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Kā skaidro pasākuma organizētāji, no 22.jūlija Latvijas Antīko automobiļu kluba Padomju tehnikas sekcija pirmo reizi organizē starptautisku "RAF Latvija" salidojumu "RAF Reunion Rally 2016", kas svētdien ar divdesmit RAF spēkratiem viesosies arī Rīgas Motormuzejā.

Braucienā piedalīsies dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Ukrainas. Pārstāvēto RAF modeļu klāsts esot plašs un daudzveidīgs. Apmeklētājiem pie Motormuzeja būs iespēja apskatīt pirmos Padomju Savienībā sērijveidā ražotos mikroautobusus "RAF-977", kā arī vispopulārāko un izplatītāko pasažieru mikroautobusu Padomju Savienībā - "RAF-2203".

Interesentiem būs iespēja apskatīt arī Rīgas Autobusu virsbūvju fabrikā ražoto pasažieru autobusu "RAF-976". Šī autobusa korpuss darināts no koka un no ārpuses apšūts ar skārdu, bet no iekšpuses - ar kartonu un saplāksni.

Rīgas Motormuzejs aicina interesentus RAF "busiņu" apskati apvienot ar atjaunotā Rīgas Motormuzeja ekspozīcijas apmeklējumu. Muzejā izvietota arī Latvijā darināto spēkratu kolekcija, tostarp dažādi unikāli RAF fabrikas darinājumi, piemēram, 1963.gada tūrisma un atpūtas mikroautobuss "RAF-977 E", 1982.gadā ražotais elektromobilis "RAF-2802 Elektro", kas izgatavots mazāk nekā desmit eksemplāros un bija paredzēts pasažieru un kravas pārvadāšanai kūrorta kompleksos. Muzeja kolekcijā apskatāms arī pēdējais RAF fabrikas ražojums - eksperimentālais modelis "RAF M2 Stils".