Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ogres novadā norisinās Trušu audzētāju diena

© F64

Šodien, 23.jūlijā plkst.11.00 Trušu audzētāju dienas pirmo reizi norisināsies Ogres novada Madlienas pagastā Māras Ostrovskas šķirnes trušu saimniecībā Mārasdārzs.

Trušu dienas atklās Latvijas sīkdzīvnieku audzētāju biedrības "Trusis un citi" vadītāja Ilga Mihmele, kura stāstīs par truškopības pamatprincipiem un informēs par jaunumiem trušu audzēšanā Eiropā. Pieredzē dalīsies Mārasdārza saimniece Māra Ostrovska, kurai ir desmit gadu veiksmīga pieredze trušu audzēšanā. Saimniecība izceļas arī ar kvalitatīvām trušādām un to izstrādājumiem, tāpēc šoreiz Māra stāstīs apmeklētājiem tieši par trušu ādu sagatavošanu, ģērēšanas iespējām un to izstrādājumiem. Būs iespēja aplūkot svaigi ģērētas trušādas un dažādus to izstrādājumus. Notiks saimniecības apskate, ielūkojoties trušu mītnēs. Nobeigumā uzstāsies un pieredzē dalīsies ilggadējā trušu audzētāja Ranta Legzdiņa.

Trušu dienas organizē LSAB "Trusis un citi". Tās norisinās dažādos Latvijas novados ar mērķi veicināt trušuaudzētāju zināšanas truškopībā, dalīties pieredzē un informēt par jaunumiem nozarē. Pasākumā iesaistās dažādi truškopības speciālisti, kuri labprāt dalās pieredzē un atbild uz apmeklētāju jautājumiem.

Vēl šovasar trušu audzētāju dienas norisināsies:

20.augustā plkst.11.00 Kocēnu novada Dikļu pagasta "Mežiņos";

27.augustā plkst.11.00 Aizputes novada Kalvenes pamatskolā.