Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Vējonis nosoda Minhenē notikušo vardarbību un pauž līdzjūtību upuru tuviniekiem

© Valsts prezidents/Facebook

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis publiski izteicis līdzjūtību piektdienas vakarā Minhenē notikušajā apšaudē cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" prezidents arī paudis nosodījumu notikušajam un norādījis, ka "terorisms un vardarbība nedrīkst tikt tolerēta".

LETA jau ziņoja, ka apšaudē iepirkšanās centrā Minhenē piektdienas vakarā nogalināti vismaz seši cilvēki, bet vēl vairāki ievainoti, paziņojis avots Vācijas policijā.

Policijas preses pārstāvis, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēstījis, ka apšaudi sarīkojuši trīs bruņoti uzbrucēji. Viņš bojāgājušo skaitu oficiāli neapstiprināja.

Minhenes varasiestādes apšaudes dēļ izsludinājušas pilsētā ārkārtas stāvokli un aicinājušas iedzīvotājus nepamest mājas.

Ārlietu ministrijai (ĀM) pagaidām nav ziņu, ka Minhenē notikušajā apšaudē būtu cietuši Latvijas valstspiederīgie, taču informācija vēl tiek apkopota.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja ĀM preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons, Latvijas vēstniecība Vācijā patlaban sazinās ar vietējiem kolēģiem.

Latvijas valstspiederīgie Minhenē, kuriem ir nepieciešama konsulārā palīdzība, tiek aicināti zvanīt uz ĀM diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26 337 711. Ar ĀM Konsulārās palīdzības nodaļu var sazināties arī, rakstot uz e-pasta adresi "palidziba@mfa.gov.lv".

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Minhenē patlaban atrodas vismaz trīs latvieši - aktieris Gundars Āboliņš, režisors Reinis Traidās un kāda viņa paziņa. Ar šiem cilvēkiem viss esot kārtībā.