Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Deputāti iztaujās LOK par Latvijas sportistu gatavību Olimpiskajām spēlēm

© F64

Gaidot Latvijas olimpiešu startu Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputāti pirmdien, 25.jūlijā, dosies uz Latvijas Olimpisko komiteju (LOK), lai pārrunātu Latvijas komandas gatavību dalībai Olimpiskajās spēlēs.

"Pirms vērienīgā notikuma - Olimpiskajām spēlēm - mūsu sportistiem vēlamies novēlēt labu ceļa vēju. Jāuzteic, ka mums ir spēcīgs olimpiskais sastāvs, un turēsim īkšķus par katra sportista startu šajās spēlēs," uzsver Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks.

Pirmdienas sēdē, kurā deputāti tiksies ar LOK prezidentu Aldonu Vrubļevski un citiem LOK vadības pārstāvjiem, plānots pārrunāt ar Latvijas sportistu un visas olimpiskās komandas dalību Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs saistītos tematus, diskutējot gan par Latvijas olimpiskās vienības sastāvu, gan gatavību spēlēm.

Tāpat deputāti ar LOK vadību plāno pārspriest sporta pasauli satricinājušās ziņas par Krievijas antidopinga pārkāpumiem, informē J.Upenieks. Pasaules Antidopinga aģentūras neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojumā secināts, ka Krievija 2014.gada Soču Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kā arī citās sacensībās izmantojusi valsts uzraudzītu dopinga lietošanas sistēmu.

XXXI Vasaras Olimpiskās spēles norisināsies no 5. līdz 21.augustam Riodežaneiro, Brazīlijā. Latviju šajās Olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 33 atlēti 12 sporta veidu disciplīnās: vieglatlētikā, BMX un šosejas riteņbraukšanā, brīvajā cīņā, smaiļošanā un kanoe airēšanā, džudo, tenisā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, peldēšanā, burāšanā un šaušanā.