Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

LŪZT SIRDS: Pavisam akls kucēns cīnās par iespēju dzīvot

© Facebook/Tukuma dzīvnieku patversme

Tukuma dzīvnieku patversme publicējusi skumju stāstu par aklu un slimu kucēnu, kuram dots vārds Homērs.

"Ieraugot slimu dzīvnieku sirdi pārņem žēlums,bet saprātu - izmisums. Nav nekādu ideju vai plānu,ko darīt un kā būt! No apstulbuma atgriežoties realitātē, tu saproti, ka slima, mūsu gadījumā, akla kucēna liktenis un viņa dzīve ir ielikta tavās rokās...Suņuks neko nesaprot, akli baksta ar purniņu tev kājā, aposta un luncina astīti. Kucēns, kuru nosaucām par Homēru, ir diezgan slikti barots un miesas ir rētas, kājiņas tievas, acīm redzams kaļķa trūkums," raksta patversme.

Suni uz Tukumu kādai meitenei atveduši cilvēki no Dobeles puses. Suns paņemts bez atļaujas un atklājās, ka tas ir akls, pēdējā iespēja un cerība mazulim ir patversme.

Pēc attārpošanas kucēnam sākās caureja un jau vairākas dienas turās augsta temperatūra,viņš neēd.

"Vadājam mazo Homēru pie daktera uz sistēmām. Kad Homērs izveseļosies viņš jāved pie acu speciālista, lai pēc apskates var konstatēt, kādā veidā viņš zaudējis redzi un vai kā vēl var līdzēt," raksta Tukuma dzīvnieku patversme.

Grūti ar aklu kucēnu patversmē,j o ir daudz darba un mazulis jāpieskata, lai nenoklīst vai nepieiet pie kāda suņa. Homērs netiek turēts būrī, ar saukšanu un plaukšķināšanu viņam ziņojam, kur atrodamies un biežāk saucot, viņu nodarbinām un pie vārda radinām.


Ja kādu uzrunājis mazā Homēra skumjais dzīvesstāsts un vēlaties mazulim palīdzēt atveseļoties, piezvaniet uz labas veselības tālruni 90006089, lai Homērs sajūt drauga plecu un rūpes!