Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

ZZS atbalsta Koļegovu VID vadītājas amatam; partneri vēlas viņas nākotnes redzējumu

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir kopumā pozitīvi noskaņota par iespēju Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektorei Ingai Koļegovai kļūt par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāju, savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Vienotība" vēl vēlas iepazīties ar viņas redzējumu par VID turpmākajiem darbiem.

Koļegova pašlaik ir vienīgā kandidāte uz VID ģenerāldirektora amatu.

ZZS atbalstītu Koļegovas kļūšanu par VID vadītāju, ja tiktu pieņemts lēmums par viņas izvirzīšanu, aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš norādīja, ka pats kandidāti nepazīst, taču Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) gana pārliecinoši argumentējis, kāpēc Koļegovas izraudzīšanās gadījumā viņa varētu ieņemt šo amatu. ZZS līderis norādīja, ka šajā jautājumā uzticas premjeram, bet politiķa rīcībā nav informācijas, vai VVD vadītāja ir piekritusi ieņemt šo amatu.

Vaicāts, vai negatīvi nav vērtējams, ka Koļegovai nav pieredzes nodokļu iekasēšanā, Brigmanis atbildēja, ka neņemas par to spriest. Viņš norādīja, ka Koļegova ir "nopietna dienesta vadītāja, viņai nav svešs darbs valsts pārvaldē un ierēdniecības sistēma". Ņemot vērā pieredzi ierēdniecībā un sistemātiska darba veikšanās, viņa varēs apgūt nepieciešamo informāciju, pauda ZZS līderis. Politiķis arī neizslēdza iespēju, ka kandidātei jau tagad ir zināšanas nodokļu jomā.

"Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns aģentūrai LETA sacīja, ka pagaidām Koļegovas kandidatūra nav oficiāli izvirzīta šim amatam un "Vienotība" nav spriedusi par šo jautājumu. Pirms paust atbalstu potenciālam VID vadītājam, ir svarīgi zināt kandidāta redzējumu par VID turpmāko darbu, saņemt konkrētas atbildes saistībā ar VID kompetences jautājumiem.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš norādīja, ka ir pāragri paust viedokli par Koļegovas kandidatūru, jo politiskajam spēkam nav informācijas par kandidātes VID tālākā darba redzējumu. Viņš norādīja, ka politiskais spēks vēlēsies saņemt šīs atbildes vai nu no kandidātes, vai finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS). Bērziņš atzina, ka VID vadītāja izvēle ir Kučinska un finanšu ministres atbildības jautājums.

Kā ziņots, Kučinskis ir ticies Koļegovu un uzklausīja viņas redzējumu par to, kā būtu jāstrādā VID, aģentūrai LETA pastāstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Nākamnedēļ jautājums par viņas virzīšanu vēl tiks apspriests ar finanšu ministri Reiznieci-Ozolu, kuras ziņā arī būs izšķirošā lēmuma pieņemšana.

Jau vēstīts, ka patlaban ticamākā VID vadītāja amata kandidāte ir Koļegova, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Iepriekš izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta.