Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vējonis tautiešus ārzemēs aicina nekļūt vienaldzīgus un nezaudēt saikni ar Latviju

© F64

Latvijas pilsoņiem ārzemēs svarīgākais ir nezaudēt saikni ar dzimteni, jo tikai tā ir iespējams saglabāt mīlestību pret savu valsti, otrdienas vakarā tiekoties ar tautiešiem Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, uzsvēris Latvijas prezidents Raimonds Vējonis.

"Ikviens ar savu darbu vai pieredzi var piedalīties labākas Latvijas veidošanā. Galvenais ir nekļūt vienaldzīgiem pret Latvijā notiekošo, jo vienaldzība izbeidz jebkuras attiecības," teicis Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta Preses dienests, Vējonis uzsvēris, ka tautieši ārzemēs ir ļoti svarīga Latvijas daļa un tādēļ ir vajadzīgi valstij. Viņš atzīmējis, ka ārzemēs dzīvo dažādu vecumu latvieši, kuri no Latvijas devušies prom dažādos laika posmos, - gan pēc Otrā pasaules kara, gan pēdējās desmitgadēs. "Es priecājos, redzot, cik ļoti draudzīgi jūs visi esat. Ir svarīgi, lai latvieši ārzemēs saglabātu vienotību un palīdzētu viens otram. Tad arī neaizmirsīsim, no kurienes esam nākuši, un tiks turpinātas latviskās tradīcijas," teicis politiķis.

Uz tikšanos bija ieradušies aptuveni 160 Lielbritānijā pastāvīgi dzīvojoši Latvijas valstspiederīgie, kuriem bija iespēja uzdot jautājumus Valsts prezidentam. Vējonis, atbildot uz klātesošo jautājumiem, teica, ka Latvijā tiek pakāpeniski nostiprināta tautsaimniecība, lai pēc iespējas mazāk Latvijas pilsoņiem būtu nepieciešamība meklēt labāku dzīvi ārzemēs un lai pēc iespējas vairāk aizbraukušo tautiešu atgrieztos mājās.

Prezidents stāstījis, ka viņa vizītes laikā, tiekoties ar britu amatpersonām, uzsvērts, ka iespējamā Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības nedrīkst būtiski ietekmēt tur strādājošo latviešu dzīvi.

Vējonis vēl šodien atrodas oficiālajā vizītē Lielbritānijā. Tās ietvaros notikusi Valsts prezidenta audience pie Lielbritānijas karalienes Elizabetes II, tikšanās ar Apvienotās Karalistes parlamenta Lordu palātas spīkeri baronesi D’Souzu un parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džonu Berkovu. Šodien paredzēta Vējoņa tikšanās ar Lielbritānijas ārlietu ministru Borisu Džonsonu, kā arī viesošanās NATO Sabiedroto ātrās reaģēšanas korpusa štābā.