Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

CSP: Esam gandarīti par ministra padziļināto interesi

© F64

Ceturtdien, 7.jūlijā, Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP) iepazīšanās vizītē ieradās Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Tikšanās laikā CSP priekšniece Aija Žīgure ministru iepazīstināja ar iestādes organizatorisko struktūru, statistikas ražošanas procesa organizāciju iestādē, oficiālās statistikas programmu, kā arī ar pārvaldes pirmajā pusgadā paveikto un turpmāk veicamajiem uzdevumiem u.c. jautājumiem.

CSP priekšniece Aija Žīgure: "Esmu gandarīta par ministra padziļināto interesi par statistiku un CSP lomu oficiālās statistikas nodrošināšanā. Esmu pārliecināta, ka pēc šīs tikšanās valsts attīstības plānošanā vēl vairāk tiks izmantots statistikas devums."

Ekonomikas ministram ar CSP pārstāvjiem izvērsās padziļināta saruna arī par statistikas ražošanas procesa un analīzes attīstību, oficiālās statistikas juridisko ietvaru, Eiropas statistikas sistēmu un Latvijas izaicinājumiem tajā. Tāpat diskutēts par līdz šim paveikto un turpmāk plānoto respondentu administratīvā sloga mazināšanā, kā arī par statistikas lomu valsts attīstības plānošanā. Ministrs atzinīgi vērtēja Latvijas pievienošanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development), kurā CSP pārstāv Latvijas intereses OECD Statistikas komitejā.

Šī bija pirmā ekonomikas ministra vizīte CSP. Vizītē piedalījās arī CSP vietnieki Kaspars Misāns un Norberts Tālers, Stratēģiskās plānošanas un resursu vadības departamenta direktore Janīna Dišereite, kā arī ekonomikas ministra padomnieki Gatis Eglītis un Agita Baltbārde, ministra biroja vadītāja Ginta Ozola un Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktors Jānis Salmiņš un vecākais eksperts Jānis Ušpelis.