Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Notver divus garnadžus, kuri regulāri Rīgas piepilsētās zog velosipēdus.

© publicitātes

Pagājušajā svētdienā, 26. jūnijā, Valsts policijas Siguldas iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka Siguldā no kādas pilsētā ierīkotas velosipēdu novietnes nozagts divritenis. Likumsargi uzreiz sāka velosipēda meklēšanu un tajā pašā dienā uz Vidzemes šosejas, Inčukalna novadā pamanīja vīrieti, kurš pārvietojas ar cietušā sniegtajam aprakstam atbilstošu velosipēdu, vēsta Valsts policija.

Velosipēda vadītājs - 1994. gadā dzimis vīrietis - tika aizturēts un nozagtais velosipēds atgūts.

Tālākas izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka aizturētais garnadzis kopā ar kādu 1952. gadā dzimušu vīrieti jau kādu laiku nodarbojas ar velosipēdu zādzībām ārpus Rīgas. Abi ļaundari nedēļas nogalēs ar sabiedrisko transportu dodas uz Rīgas piepilsētām, kurās ir daudz atpūtnieku, nozog velosipēdus un vēlāk ar tiem brauc atpakaļ uz Rīgu.

29. jūnijā tika aizturēts arī 1952. gadā dzimušais vīrietis. Šobrīd ir skaidrs, ka abi vīrieši ir saistīti ar vismaz piecām velosipēdu zādzībām, kas pastrādātas Siguldā. Tāpat tiek skaidrota nozagto velosipēdu atrašanās vieta, kā arī šo vīriešu saistība arī ar citām velosipēdu zādzībām.

Pret abiem aizturētajiem, kuri jau iepriekš vairākas reizes ir tiesāti par mantiska rakstura noziegumiem, ir par velosipēdu zādzībām ir uzsākti kriminālprocesi.