Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas Gāzes" valdē ievēlēts jauns Vācijas investoru pārstāvis

Latvijas Gāze logo © Latvijas Gāze

Šodien AS "Latvijas Gāze" (LG) padomes sēdē ievēlēts jauns valdes loceklis un valdes priekšsēdētāja vietnieks Sebastians Grēblinghofs, aģentūru LETA informēja LG.

Grēblinghofs kopš 2006.gada strādā Vācijas gāzes kompānijā "E.ON Ruhrgas", kas šogad mainīja nosaukumu uz "Uniper Ruhrgas International GmbH". Šogad viņš kļuvis par "Uniper Global Commodities SE" viceprezidentu gāzes piegādes un ieguves jautājumos.

Grēblinghofs LG valdē stāsies Mario Nullmeiera vietā un savu trīs gadu pilnvaru termiņu gāzes koncerna valdē sāks šā gada 1.septembrī.

LETA jau rakstīja, ka LG valdes locekļa amatu pametīs Vācijas kompānijas "Uniper Ruhrgas International GmbH", kas iepriekš darbojās ar nosaukumu "E.ON Ruhrgas International AG", pārstāvis Mario Nullmeiers, aģentūru LETA informēja LG.

LG ir saņēmusi Nullmeiera iesniegumu par amata atstāšanu no 2016.gada 1.septembra, bet viņa pilnvaru termiņš ir līdz 2016.gada beigām.

Nullmeiers ir LG valdes loceklis un valdes priekšsēdētāja vietnieks kopš 2014.gada. 2015.gadā notika izmaiņas LG valdes sastāvā, kad par gāzes koncerna valdes priekšsēdētāju tika iecelts ekspremjers Aigars Kalvītis. Nullmeiers tika iecelts LG valdē un ieņēma Kalvīša vietnieka amatu.

LG valdē darbu turpina valdes priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Frolovs, kā arī valdes locekļi Zane Kotāne un Gints Freibergs.

Valdes pārstāvju pilnvaru termiņš ir trīs gadi.

LETA jau ziņoja, ka LG peļņa pērn bijusi 30,5 miljoni eiro, kas ir nedaudz vairāk kā gadu iepriekš, liecina kompānijas revidētais 2015.gada finanšu pārskats.

2014.gadā LG nopelnīja 30,07 miljonus eiro.

Lielākais LG akcionārs, kam pieder 34% akciju, ir Krievijas kompānija "Gazprom", "Marguerite Fund" pieder 28,97% akciju, "Uniper Ruhrgas International GmbH" - 18,26%, SIA "Itera Latvija" - 16% un 2,8% akciju pieder mazajiem akcionāriem. LG kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 39 900 000.