Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Imantas pedofilam meklēšot citu advokātu

© F64

Par Imantas pedofilu dēvētā Naura Pikšteina lietā kopš ceturtdienas ir pieejams pilns spriedums, un desmit dienu laikā to iespējams pārsūdzēt. N. Pikšteina advokāts Antons Drēbnieks Neatkarīgajai sacīja, ka 27. jūnijā – piecas dienas pēc tiesas sēdes – klienta māte un vecāmāte ieradušās pie viņa un sacījušas, ka meklēs citu advokātu.

Tāpēc šobrīd A. Drēbnieks nevarēja pateikt, vai spriedumu pārsūdzēs un kas vispār šajā lietā tiks darīts turpmāk. Viņš arī informējis N. Pikšteinu par radušos situāciju. Pēc tiesas sēdes prokurors Agris Skradailis žurnālistiem teica, ka tikai pēc pilna sprieduma saņemšanas izvērtēs, vai pārsūdzēt spriedumu. Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa N. Pikšteinam piesprieda 25 gadus ilgu brīvības atņemšanu un probācijas uzraudzību uz trim gadiem, kā arī par labu cietušajām piedzīt morālo kompensāciju kopumā 67 000 eiro apmērā. Prokurors prasīja 20 gadu cietumsodu, savukārt advokāts - 17 gadu.

N. Pikšteins tika apsūdzēts par sešām nozieguma epizodēm, no kurām vienā bijušas iesaistītas divas mazgadīgas meitenes. Neatkarīgā rakstīja, ka vairāk nekā gadu policijas meklētais un par Imantas pedofilu dēvētais vīrietis pēc aizturēšanas pērnā gada augustā atzinās vairākos seksuālos noziegumos pret nepilngadīgām meitenēm, kā arī izstāstīja par vēl diviem līdzīgiem noziegumiem, kurus plānoja 2014. gada rudenī, bet nepaguva īstenot - viņu iztraucēja. Ar kriminālprocesa ietvaros veiktās ekspertīzes slēdzienu vīrietis ir atzīts par pieskaitāmu. Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts par vardarbīgu dzimumtieksmju apmierināšanu pretdabiskā veidā ar mazgadīgām personām, lietojot vardarbību, draudus, kā arī izmantojot šo personu bezpalīdzības stāvokli. Tāpat viņš saukts pie kriminālatbildības par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo. Pie N. Pikšteina atrada legāli iegādātu gāzes pistoli.

Pagājušā gada pavasarī N. Pikšteins tika aizturēts par sīku zādzību no lielveikala, bet atbrīvots. Tika paņemts viņa DNS paraugs, taču ekspertīžu rinda bija gara un zādzība nešķita tik aktuāls noziegums, lai šo ekspertīzi veiktu steidzami. Tikai pērnās vasaras beigās izmeklētājiem radās aizdomas, ka veikala zaglēns ir meklētais Imantas pedofils. DNS analīžu rezultāti to apstiprināja.

Tiesas sēdes dienā - šā gada 22. jūnijā - atklājās, ka N. Pikšteins ir iesaistīts arī motorollera zādzībā. Pagaidām tiesa šajā lietā viņam nav piemērojusi sodu.