Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

LNB fasādes un jumta tīrīšana izmaksās 97 000 eiro, neieskaitot PVN

© F64

Kultūras ministrijas rīkotajā iepirkumā par Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas jumta un fasādes tīrīšanas veicējiem izraudzītas kompānijas "Alfa Vita Life Science GmbH" un "Remroks", aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāve Dace Vizule.

Konkursā piedalījās trīs pretendenti. Par uzvarētājiem izraudzīts kompāniju piedāvājums par zemāko piedāvāto līgumcenu 97 268 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Summas lielāko daļu veido materiālu un iekārtu izmaksas, bet mazāko daļu - konkrētā darba veikšanas izmaksas. Paredzēts, ka darbiem tiks izmantots īpašs pacēlājs un līdzekļi virsmu mazgāšanai un pārklāšanai.

Vizule akcentēja, ka LNB tiks veikta ne tikai fasādes un jumta tīrīšana, bet arī jumta seguma apstrāde ar speciālu līdzekli, kas ļaus nākotnē samazināt gan nosēdumu veidošanos, gan arī attiecīgi mazgāšanas izmaksas. Speciālo līdzekļa piegāde ietilpst līgumcenā.

Konkursa rezultāti ir publicēti Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, un pēc desmit dienām, kā tas noteikts saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 83.panta otro daļu, ja rezultāti netiks apstrīdēti, tiks slēgts līgums ar konkursā izvēlēto kompāniju.

Darbu izpildes laiks ir piecas nedēļas, tomēr izpildes grafiku var ietekmēt arī laikapstākļi.

Kā ziņots, kopš ēkas būvdarbu pabeigšanas, kas notika 2013.gada decembrī, ēka vēl ne reizi pilnībā nav nomazgāta - gan dažādu citu prioritāru darbu dēļ, gan diskusiju dēļ ar ēkas būvuzņēmēju un Kultūras ministriju par to, kam šī darbība jāveic un jāfinansē. Mazgāšanu bija plānots īstenot 2014.gada rudens beigās līdz Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sākumam, taču plānotie darbi nenotika nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, līdz ar to ārpus kārtas tika veikta tikai daļēja logu mazgāšana, iepriekš aģentūrai LETA skaidroja LNB pārstāvis Augusts Zilberts.