Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Par izaicinošu attieksmi pret policistu aiztur jaunieti

© Rīgas Pašvaldības policija

Vakar, 29.jūnijā, Latgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Grīziņparkā, pamanīja astoņus jauniešus, kuri bija paslēpušies aiz mūra sienas. No jauniešu kompānijas nāca cigarešu dūmi, turklāt visu jauniešu ārējais izskats neliecināja, ka viņi būtu sasnieguši 18 gadu vecumu.

Ar jauniešiem veiktas pārrunas, kuru laikā, pie policijas darbiniekiem pienāca vēl viens jaunietis un izteica vairākus rupjus izteicienus par policijas darbiniekiem. Agresīvi noskaņotais jaunietis aicināja novilkt formas tērpus, lai parunātu kā īstiem vīriem pienākoties. Puisim aizrādīts par valodas lietojumu un izskaidrots, ka turpinot šādi uzvesties, viņam būs jāsastāda administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu. Brašulis turpināja lietot necenzētus izteicienus un vairākkārtīgi atteicās nosaukt savus personas datus, apgalvojot, ka viņš varot darīt, ko vēloties.

Izsaukti auto patruļas darbinieki, ar kuru palīdzību jaunietis aizturēts. Atrodoties operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas telpā, jaunietis pārdomāja un nosauca savus personas datus, pēc kā nogādāts policijas iecirknī, kur sastādīti divi administratīvā pārkāpuma protokoli, viens no tiem par sīko huligānismu, bet otrs par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Likums paredz, ka par sīko huligānismu uzliek naudas sodu no 70 līdz 350 eiro. Savukārt par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām jaunietim būs jāstājas tiesas priekšā, kas viņam var uzlikt naudas sodu līdz 280 eiro.