Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Polijas karavīri Bērnu slimnīcas pacientiem dāvina rotaļlietas

© f64/ Lauris Aizupietis

Polijas karavīri, kas Latvijā piedalījās starptautiskajās militārajās mācībās "Saber Strike 2016", šodien dāvināja rotaļlietas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pacientiem, aģentūru LETA informēja Polijas vēstniecībā Latvijā.

Poļu karavīru grupa no Žagaņas 11.Bruņotās kavalērijas divīzijas 17.motorizētas brigādes, kura piedalījās nesen noslēgušajās starptautiskajās militārajās mācībās, nodeva rotaļlietas Bērnu slimnīcas mazajiem pacientiem, informēja vēstniecībā. Plīša rotaļlietas saziedojuši Motorizētās brigādes garnizona iedzīvotāji īpašas sabiedriskās akcijas laikā, bet pēc tam rotaļlietas nogādātas uz Polijas apakšvienību Latvijā.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Polijas vēstniece Latvijā Eva Dembska un militārais atašejs pulkvedis Romans Opalahs. Bērnu slimnīcu pārstāvēja valdes loceklis, profesors Aigars Pētersons, kā arī slimnīcas interešu izglītības pedagogi.

Savukārt slimnīcas pārstāvji vēstniecei un karavīriem pasniedza "Draudzības apliecinājumus". Pasākuma laikā poļu karavīri pauda cerību, ka dāvinātās rotaļlietas raisīs smaidus slimnīcas pacientu sejās. Šādā veidā karavīri velējās pateikties Latvijas sabiedrībai par lielisko uzņemšanu uzturēšanās laikā Latvijā.

Tikšanās laikā tika runāts arī par Bērnu slimnīcas sadarbību ar Polijas medicīnas iestādēm, tostarp ar Universitāšu klīniskajam slimnīcām Varšavā, Gdaņskā un Krakovā.

Pašlaik noslēdzas poļu karavīru teju mēnesi ilgā uzturēšanās Latvijā, tālāk viņi dodas uz citām Baltijas valstīm. 30.jūnijā poļu karavīri dosies uz Igauniju, kur būs līdz 31.jūlijam, pēc tam - uz Lietuvu. Abās šajās valstīs poļu karavīri turpinās dalību starptautiskajās militārajās mācībās.