Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas prezidents nosoda uzbrukumus Ataturka lidostā

© F64

Notikušais Stambulas lidostā vēlreiz apliecina, ka starptautiskajai sabiedrībai ir jābūt vienotai cīņā pret ekstrēmismu, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa viedokli aģentūrai LETA pauda viņa preses padomnieks Jānis Siksnis.

Vējonis kategoriski nosoda teroristu uzbrukumus Stambulas Ataturka lidostā, norādot, ka notikušais vēlreiz apliecina, ka starptautiskajai sabiedrībai ir jābūt vienotai cīņā pret ekstrēmismu.

Informācija liecina, ka drošības situācija Latvijā pēc sprādzieniem Stambulā nav mainījusies un terorisma draudu līmenis valstī saglabājas zems, piebilda Siksnis.

Kā ziņots, Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā otrdienas vakarā, uzspridzinoties trīs teroristiem pašnāvniekiem, kā arī teroristu sarīkotajā apšaudē nogalināti 36 cilvēki, to vidū arī ārzemnieki, bet 136 ievainoti, un Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Teroraktā bojā gājušo cilvēku vidū ir pa vienam Irānas un Ukrainas pilsonim, trešdien apstiprinājusi Turcijas amatpersona. Vēl pieci irāņi sprādzienā ievainoti, tostarp viena cietušā stāvoklis ir smags, paziņoja Irānas ārlietu ministra vietnieks.

Īsi pirms otrdienas vakarā notikušajiem asiņainajiem sprādzieniem Stambulā, Ataturka lidostā, tur piezemējusies lidmašīna no Rīgas. Līdzšinējā informācija liecina, ka teroraktos Stambulas Ataturka lidostā Latvijas iedzīvotāji nav cietuši, informē Ārlietu ministrijā.