Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Pedagogu algu reformas rezultātā lielākais mērķdotāciju pieaugums varētu būt Priekuļu novadā

© f64.lv

Lielākais mērķdotācijas pieaugumus pedagogu atalgojuma reformas rezultātā paredzēts Priekuļu novadā, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas veiktie aprēķini.

Aprēķinot mērķdotāciju, balstoties uz reformā paredzētajiem koeficientiem, Priekuļu novadam paredzētā mērķdotācija pieaugtu par 20,9%, sasniedzot 974 712 eiro esošo 806 244 eiro vietā.

Mērķdotācijas pieaugumus aptuveni 20% robežās iespējams 10 pašvaldībām.

Sējas novadam paredzētās mērķdotācijas apjoms reformas gaitā varētu pieaugt par 20,6%, bet Durbes novadā - par 20,1%.

Viesītes novadā mērķdotācija pieaugtu par 19,9%, Skrīveru novadā - par 19,8%, Ropažu novadā - par 19,6%, Skrundas novadā - par 19,3%, Dundagas novadā un Lielvārdes novadā - par 19,1%, bet Ozolnieku novadā - par 19%.

LETA jau ziņoja, ka mērķdotācijas apjoms pedagogu algu reformas rezultātā varētu pieaugt aptuveni 88% pašvaldību.

Kā ziņots, koalīcija piekrita izskatīšanai valdībā virzīt pedagogu atalgojuma reformu. Ministru kabinetā to plānots izskatīt 5.jūlijā, dienu pirms tam to apspriežot Ministru kabineta komitejā. Plānots, ka reforma stāsies spēkā šī gada 1.septembrī.

Pēc sarunām ar Finanšu ministriju, kā arī pašvaldībām par reformai nepieciešamajiem papildu līdzekļiem un finansiālo slogu, ko reforma varētu radīt pašvaldībām, izskatīta iespēja pirmsskolas pedagogiem atalgojumu līdz paredzētajiem 680 eiro par vienu likmi kāpināt divu gadu laikā.

Tas nozīmētu, ka pirmajā reizē pirmsskolas pedagogiem likme kāptu līdz 620 eiro - tas notiktu jau no šī gada 1.septembra. Savukārt noteikto likmes apmēru 680 eiro vērtībā plānots sasniegt pēc gada - 2017.gada 1.septembrī.