Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Ļoti traģisks liktenis piemeklējis kādu jaunekli Zilupē

© f64.lv

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.jūnija plkst. 6.30 līdz 29.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu - 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien atpūta pie ūdens peldoties traģiski beidzās apmēram 16 gadus vecam jaunietim. Plkst. 14.55 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Raiņa ielu Zilupē, kur upē slīka cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka jaunietis upē virs ūdens vairs nebija redzams. Pārmeklējot ūdenstilpni, apmēram 15 metrus no krasta, ūdenslīdēji noslīkušo jaunieti atrada, izcēla krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kas konstatēja jaunieša nāvi.

Pieturoties karstam un saulainam laikam, daudzi iedzīvotāji no karstuma veldzējas atpūšoties pie ūdens un peldoties, tomēr reizēm šī atpūta kļūst par traģēdiju. Lai izvairītos no nelaimes gadījumiem, VUGD aicina pieaugušos ne tikai pašiem būt piesardzīgiem un nepārvērtēt savus spēkus dodoties peldēties, bet arī pārrunāt ar bērniem un jauniešiem drošas peldēšanās pamatprincipus!