Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Būtiska informācija visiem autovadītājiem

© f64

No šodienas, 28. jūnija sākas būvdarbi vēl vienā posmā uz Vecpiebalgas ceļa - uz valsts reģionālā autoceļa Cēsis – Vecpiebalga – Madona (P30) posmā no Brežģu kalna līdz Vecpiebalgai tiks pilnībā pārbūvēti 11 kilometri ceļa. Ir paredzēts veidot jaunu ceļa zemes klātni, salizturīgo kārtu, šķembu pamatu un izbūvēt jaunu asfalta segu. Projekta ietvaros tiks atjaunotas arī sabiedriskā transporta pieturvietas, bet pašā Vecpiebalgā tiks izbūvēti jauni veloceliņi un ierīkotas vairākas gājēju pārejas.

Jau no šodienas satiksmi būvdarbu zonā sāks organizēt ar luksoforiem un dienas laikā būvdarbu zonā būs ātruma ierobežojumi līdz 50 km/h vai 70 km/h. Būvdarbus veiks SIA "8CBR", to izmaksas ir 8 844 562 eiro (ar PVN). Remontdarbus līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Saskaņā ar līguma nosacījumiem būvniecības darbi ir jāpabeidz 270 dienu laikā, kas nozīmē, ka tie tiks turpināti arī nākamgad līdz vasaras beigām. Atkarībā no laika apstākļiem, būvniekiem ir iespēja ņemt tehnoloģisko pārtraukumu periodā, kad būvdarbus nav iespējams veikt laika apstākļu dēļ.

Jau pagājušajā nedēļā uzsākti ceļa segas pārbūvei nepieciešamie priekšdarbi. Uz šosejas ir uzstādītas brīdinājuma zīmes, sākta trases uzmērīšana un nospraušana, kā arī koku, krūmu un meža zāģēšana. Ceļu satiksmes dalībniekiem papildus jārēķinās ar vismaz 25 - 50 minūtēm ceļā, jo kopumā tiks uzstādīti 5 luksofori. Būvdarbu laikā ceļa satiksme tiks organizēta secīgi pa vienu vai otru brauktuvi.

Vēl pērn uz Vecpiebalgas autoceļa ir sākti būvdarbi posma no pārvada pār bijušo dzelzceļa līniju līdz Brežģa kalnam aiz Taurenes (24,60. - 38,00. km), tos plānots pabeigt līdz šā gada vasaras beigām.

Arī citur uz valsts autoceļiem turpinās būvdarbi. Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.