Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

CSDD pārbaudē nekonstatē darbinieku apzinātas nelikumības

© F64

Saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas atklāto auto kontrabandu, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) iekšējā pārbaudē līdz šim nav konstatēts, ka kāds no direkcijas darbiniekiem būtu pieļāvis apzinātas nelikumības, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Pēc Auguļa teiktā, pārbaudē secināts, ka bijusi neizpratne par likumu un noteikumu piemērošanu.

Tādēļ sagatavotas nepieciešamās izmaiņas normatīvajos aktos, lai ikvienam CSDD darbiniekam būtu skaidrība, kā rīkoties.

Kā ziņots, VID Muitas policijas atklātā auto kontrabanda radījusi vairāk nekā 220 000 eiro zaudējumus. Kriminālprocess šajā lietā tika sākts šī gada martā pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas, taču darbs pie šīs lietas tika sākts pagājušā gada augustā. Zaudējumus radīja nenomaksātais pievienotās vērtības nodoklis un muitas nodoklis.

Lietā figurē vismaz 28 automašīnas, bet esot skaidrs, ka to ir daudz vairāk. Kopējais skaits tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Automašīnas iebraukušas no Krievijas ar Krievijas numuriem un Krievijas tehnisko pasi. Latvijā automašīnām izsniegtas pagaidu numurzīmes uz vienu mēnesi, tikmēr šajā laikā noformēta it kā šo automašīnu pirkšana no fiktīvas Vācijas firmas. Tālāk automašīnas pārsvarā pārdotas Vācijā. Sadarbībā ar Vāciju un Krieviju Latvijas dienesti lems, ko tālāk pasāks ar šīm mašīnām.

Automašīnas tika vestas uz diviem uzņēmumiem Latvijā, kuri pēc tam pārreģistrēti uz citu valstu personām. Uzņēmumi bija saistīti ar mēbeļu un elektropreču tirdzniecību, pamatnodarbe nebija auto tirdzniecība.

Krimināllietā jau ir veiktas 11 kratīšanas, ir septiņi aizdomās turētie, trīs no tiem strādājuši CSDD.

Kā iepriekš informēja CSDD, aizdomās turētie direkcijas darbinieki turpina ieņemt savus amatus, proti, viņi ir galvenie reģistratori Rīgas nodaļā. Arī Muitas policijas pārvalde nav piemērojusi tādu drošības līdzekli, kas liegtu strādāt.