Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

VID Nodokļu un muitas policijas izveidošanu lūgs pagarināt līdz gada beigām

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas izveidošanu tiks lūgts pagarināt līdz gada beigām, šodien Saeimas Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē sacīja VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe.

Valdība jūnija vidū pieņēma lēmumu par VID Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas apvienošanu vienā dienestā - Nodokļu un muitas policijā.

Ceipe aģentūrai LETA skaidroja, ka pašlaik likumprojekts paredz termiņu 30.septembris, taču līdz šim laikam vēl nebūs pagūts izveidot atbilstošu informācijas sistēmu un izvērtēt nākamo personālu.

Kā ziņots, pašlaik VID ir divas izmeklēšanas iestādes - Finanšu policijas pārvaldes, kā arī Muitas policija, kas veic operatīvo darbību un izmeklēšanu, lai atklātu un novērstu noziedzīgus nodarījumus muitas lietu jomā. Finanšu policijas pārvalde un Muitas policija tiks apvienotas vienā izmeklēšanas iestādē - Nodokļu un muitas policijā.

Noteikts pārejas periods, kurā līdz jauno VID struktūrvienību izveidei Finanšu policijas pārvalde un Muitas policija turpina pildīt tām noteiktos uzdevumus un īstenot normatīvajos aktos noteiktās tiesības, kas spēkā ir līdz konkrētā likuma grozījumu pieņemšanai.