Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vējš nodarījis ievērojamus postījumus Jelgavas novadā

© F64

Pagājušās nakts negaisa nogāzti koki sabojājuši Kalnciema vidusskolas un Kalnciema-Klīves baznīcas jumtus Jelgavas novada Valgundes pagastā, aģentūrai LETA pastāstīja pagasta pārvaldes vadītāja Maija Lasmane.

"Bojājumus skolas jumtam varēsim noteikt vien pēc koka novākšanas, zaudējumus segs apdrošināšana. Ļoti žēl, ka tā notika, jo daudz līdzekļu un pūļu ieguldīts skolas energoefektivitātes paaugstināšanā un teritorijas labiekārtošanā," atklāja Lasmane.

Kopumā skolas teritorijā vējš nogāzis divas liepas, taču skolas ēku aizķērusi viena. Pašlaik notiek teritorijas sakopšana.

Nokritusī liepa nodarījusi bojājumus arī Kalnciema-Klīves baznīcas jumtam. Lasmane norāda, ka par baznīcas teritorijas sakopšanu un jumta labošanu atbildīga ir baznīcas draudze.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Toms Noviks aģentūru LETA informēja, ka svētdienas vakarā, kad Jelgavas pusē sācies negaiss, Jelgavas glābēji saņēma divus izsaukumus saistībā ar kokiem, kas bija pārkrituši pār ceļa braucamo daļu. Plkst.23.12 glābēji devās uz Jelgavas novada Līvbērzes pagastu, bet plkst.23.40 - uz Ozolnieku novada Salgales pagastu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka rekonstrukcijas darbi Kalnciema vidusskolā noslēgušies 2015.gada sākumā. Vidusskolas energoefektivitātes paaugstināšanas projekta finansējums bija 1 003 603 eiro.